Dough
1 packet active dry yeast1/4 cup warm water (about 110° F)
1/2 cup warm milk (about 110° F)
3 tablespoons sugar
1/4 cup butter, softened to room temperature
1 1/2 teaspoons salt
1 teaspoon cardamom powder
2 large eggs
2 teaspoons grated lemon peel
3 1/2 cups unbleached all-purpose flour
For the Cherry-Almond Filling:
3/4 cup candied cherries (dried cherry’s can be substituted if you want to soak them ahead in a liquor of some type, I like the candied cherries best)
6 tablespoons butter, softened to room temperature
1/3 cup unbleached all-purpose flour
3/4 cup finely chopped blanched almonds
3 tablespoons sugar
1 teaspoon freshly grated lemon peel
1 teaspoon almond extract
For the Sugar Glaze:
1 cup powdered sugar
2 tablespoons water
1 tablespoon lemon juice
1/4 teaspoon cardamom powder
Method
In a large mixing bowl, dissolve the yeast in the water and let it foam up for a minute or two. Blend in the milk, sugar, butter, salt, cardamom, eggs and lemon peel. Stir in two cups of the flour, one cup at a time. Beat for 2 minutes. Add remaining flour 1/2 cup at a time until you have a soft, workable dough. Note: You might not use all the flour.
Dump the dough out onto a lightly floured board and knead until smooth, about 5 to 10 minutes, adding more flour if needed to prevent sticking. Place in a lightly oiled mixing bowl large enough to accommodate dough when doubled in size. Cover with plastic wrap and let it rise in a warm place until doubled (about 1 1/2 hours).
Meanwhile, prepare the Cherry-Almond Filling: Combine the cherries with remaining filling ingredients. Cover and refrigerate.
When dough has risen and doubled in size, punch it down and turn it out onto a lightly floured board, kneading just enough to release any air bubbles. Roll the dough into a 9- by 30-inch rectangle. Crumble the filling over the dough to within 1 inch of the edges. Starting along a long side, tightly roll up the dough, pinching edge against loaf to seal. With a sharp knife, cut roll in half lengthwise, carefully turn cut sides up, and loosely twist ropes around each other, keeping cut sides up. (See photos below for an illustration these steps.)
Carefully transfer the wreath to a greased and floured baking sheet and shape into a wreath, pinching ends together to seal. Let it rise, uncovered, in a warm place until puffy, about 45 minutes.
Preheat oven to 350° F. Bake wreath until lightly browned, about 25 minutes. While wreath is baking, Prepare Sugar Glaze by stirring together ingredients until smooth.
When wreath is done, transfer to a cooling rack with wide spatulas or a pizza peel. Cool for a few minutes then drizzle the glaze over the warm wreath. Serve sliced with extra butter if you're feeling decadent.
The wreath can be prepared up to 2 days ahead of time, cooled completely and wrapped tightly in foil. Store at room temperature then re-heat at 350°F for 10-15 minutes, drizzling the glaze just before serving.
خبز الاكليل باللوز ، الزبيب و نكهة الهال
المكونات
العجين
1 علبة خميرة جافة نشطة
مل 59 ماء دافئ
حليب الدافئ 118 مل
3 ملاعق كبيرة من السكر
57 غرام زبدة، مدابة إلى درجة حرارة الغرفة
1 1/2 ملعقة شاي ملح
مسحوق الهيل 1 ملعقة صغيرة
2 بيضة كبيرة
2 ملعقة شاي مبشور قشر الليمون
476 غرام دقيق لجميع الأغراض
للحشو :
حفنة كبيرة من الزبيب
6 ملاعق طعام من الزبدة، مدابة إلى درجة حرارة الغرفة
45 غرام طحين لجميع الأغراض
69 غرام لوز مفروم
3 ملاعق كبيرة من السكر
1 ملعقة صغيرة من قشر الليمون المبشور الطازج
كريم السكر:
128 غرام سكر بودرة
2 ملعقة طعام ماء
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
مسحوق الهيل 1/4 ملعقة صغيرة
الطريقة
في وعاء خلط كبير، اديبي الخميرة في الماء والسماح لها برغوة لمدة دقيقة أو اثنتين. امزجي الحليب والسكر والزبدة والملح والهيل والبيض وقشر الليمون. تم اضيفي الدقيق، كوب واحد في وقت واحد. تم اخلطي جيدا لمدة 2 دقيقة. قومي بإضافة المتبقى من الدقيق كوب في كل مرة حتى يصبح لديك عجينة لينة. ملاحظة: قد لا تحتاجي ان تستخدمي كافة الدقيق.
فرغي العجين على لوح مرشوش قليل من الدقيق و اعجني حتى تصبح العجينة ناعمة، حوالي 5 إلى 10 دقائق، إضافة المزيد من الدقيق إذا لزم الأمر لمنع الالتصاق. تم ضعيه في وعاء خلط مدهون بالقليل من الزيت وحجمه كبير بما يكفي لاستيعاب العجين عندما تتضاعف في الحجم.
تغطية العجين بالاغطية البلاستيكية والسماح له ان يرتفع في مكان دافئ حتى تتضاعف (حوالي 1 1/2 ساعة).
وفي الوقت نفسه قومي بإعداد الحشوة : خلط الزبيب مع بقية المقادير ووضعها في الثلاجة لتبرد
عندما يرتفع العجين ويتضاعف في الحجم، قومي بتحويله وطرحه على لوح المطبخ وتسطيحه بالطول ، وضع الحشو في المنتصف تم لفه بإحكام بالعجين، تم استخدمي سكين حاد لقطع الفة من النصف بالطول، بعناية لفي الجزئين المقطعان على شكل حبل حول بعضهما البعض، والحفاظ على الجانبين ليتصلى ببعضهما البعض كالدائرة او الاكليل. (انظر الصور أدناه للمزيد من توضيح هذه الخطوات.)
قومي بنقل الاكليل بعناية على ورقة الخبز او لوح الفرن المدهون
سخني الفرن إلى 350 ف او 175 مئوي . اخبزي الاكليل حتى يصبح لونه ذهبي، حوالي 25 دقيقة.
عندما يجهز الاكليلا قومي بنقله إلى رف خارج الفرن ليبرد لبضع دقائق ثم اطليه بكريم السكر الذي تم تجهيزه مسبقا
يمكن تخزينه في كيس بلاستيك في درجة حرارة الغرفة ثم إعادة تسخينه قبل التقديم في 175 درجة لمدة 10-15 دقيقة.
This looks super delicious !!!
ReplyDeleteSara
www.thecrimeofashion.com