Powered by Blogger.

Crinkle Chocolate Cookies Recipe

This recipe is becoming my Holiday tradition since Ive been making it each christmas. The family and my colleagues at work liked it so I continued making it and I even sold some during the participation in the christmas cafe / market this year. For you guys that has been asking me for recipe on my social media accounts... here you go! 





Ingredients

4 eggs
½ cup olive oil
zest of 1 lemon
1 cup unsweetened cocoa powder
1 cups sugar ( use 2 if you like it sweet)
2 cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
½ cup confectioner's sugar

Instructions

In a bowl,mix flour, cocoa powder, baking powder,
Add one egg at a time and start mixing the dough.
Then, add vanilla extract, olive oil and lemon zest. Give it one final mix and the dough is ready.
Cover the dough and keep it the refrigerator for a couple of hours.
Pre-heat the oven to 350F / 180 c.
Keep the cookie sheet ready with parchment paper.
Pour the confectioner’s sugar in a bowl.
Take the dough out of the refrigerator.
Using an ice-cream scooper or a spoon, roll the dough into 1-inch balls and drop in the confectioner’s sugar.
Roll it in the sugar and keep it on the parchment paper.
Bake it for 10 to 12 minutes or until a toothpick comes out clean when inserted in the center of the cookie.



ترجمة قوقل معدلة قليلا*

المكونات

4 بيضات
 119 مل  زيت زيتون 
رشة عصير الليمون  
237 مل مسحوق الكاكاو 
237 مل سكر آو ضاعف الكمية إذا كنت ترغب حلاوة اكتر
473 مل طحين لجميع الأغراض
2 ملعقة شاي بيكنغ باودر
1 ملعقة صغيرة من خلاصة الفانيلا
قليل من الملح
119   مل سكر حلواني بودرل

تعليمات

في وعاء، اخلطي الدقيق ومسحوق الكاكاو، والبيكنع باودر معا
اضفي بيضة واحدة في كل حين مع الخلط 
ثم، تضاف خلاصة الفانيلا وزيت الزيتون ورشة الليمون.. اخلطي جيدا حتى يصبح المزيج متماسك والعجين جاهز.
قومي بتغطية العجين والاحتفاظ به في الثلاجة لبضع ساعات
سخني الفرن إلى 
180 c

 جهزي ورقة الكعك على صينية الفرن
صبي السكر الحلواني في وعاء
 تأخذ العجين من الثلاجة تم
باستخدام مغرفة الآيس كريم أو ملعقة، اغرفي العجين إلى كرات 1 واغطسيها في السكر حلواني
 حتى تغطى كليا بالسكر تم ضعيها على ورقة الكعك المجهزة مسبقا

تخبز لمدة 10 إلى 12 دقيقة 

post signature

No comments

Search This Blog

Want to support the blog?